Mamaia va fi sufocată de mizerie, moloz, muncitori şi utilaje de 1 Mai. Ministrul Turismului, Florin Jianu nu pare deranjat, ba chiar încurajează autorităţile locale din Constanţa să nu oprească lucrul, chiar dacă asta va cauza un disconfort oaspeţilor veniţi la mare. Ministrul a făcut o vizită de două zile pe litoral. S-a pus la punct cu problemele turismului la o şedinţă cu hotelierii, la Mangalia şi apoi a mers din staţiune în staţiune.
Vizita la Vama Veche a pornit cu stângul pentru că un vamaiot deranjat de coloana oficială şi-a dat jos pantalonii şi lenjeria şi i-a adresat câteva vorbe de ocară ministrului. Florin Jianu a mers apoi la Olimp şi Neptun. Staţiunile din sudul litoralului sunt pe cât de frumoase, pe atât de părăsite.
Patronii care au avut curaj să ridice aici hoteluri de lux se lovesc de neputinţa autorităţilor care nu au resursele să administreze litoralul la adevarata lui capacitate. Alternativa propusă de unii agenţi economici a fost înfiinţarea unei societăţi private care să administreze staţiunile. Ideea a rămas doar la stadiul de propunere. Ministrul Florin Jianu spune că are are soluţia perfectă pentru rezolvarea acestei probleme: acordarea de facilităţi şi scutiri de taxe şi impozite celor care vor să investească sau s-şi mărească afacerile din turism. Litoralul ar putea fi astfel o zonă pilot. Totul se poate face printr-un odin de ministru şi nu printr-o hotărâre de Guvern care ar cere după sine şi un acord al Comunităţii Europene. Oficialul crede că abia după aceea poate să treacă şi la sancţiuni pentru cei care cumpără hoteluri sau restaurante şi le lasă în paragină. Chiar şi aşa, Jianu recunoaşte că nu are pârghiile necesare pentru a face ceva împotriva celor care au distrus sistematic imaginea sudului litoralului.
Citeste mai mult: adev.ro/n4t0n8

Rate this post

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

× Transport moloz?