Sezonul estival se deschide pe 1 Mai, dar Mamaia arată mai rău ca niciodată: străzi sparte, mormane de moloz, nisip si plaje murdare. Proiectele de reabilitare a zonei sunt departe de a fi încheiate

Turiştii care vor face o plimbare prin Mamaia se vor trezi într-un şantier, nu într-o staţiune. În zona Cazinoului din Mamaia, tranşeele au luat locul promenadei. Ca să ajungi la plajă trebuie să ocoleşti molozul, craterele şi materialele de construcţie basculate direct pe spaţiul verde sau pe aleile dintre hoteluri. Lucrări se execută şi în faţa marilor hoteluri, în parcările de pe marginea lacului Siutghiol, care au devenit proprietăţi private. Mare parte dintre lucrări sunt nesemnalizate.

Plajele au fost protejate de furtunile de peste iarnă doar pe alocuri cu perdele de stuf. Acolo unde acestea au lipsit, s-au format dune de nisip, iar nisipul a fost spulberat, ajungând pe aleile dintre hoteluri. Teoretic, lucrările au două termene de finalizare: 70% din ele ar trebui să fie terminate până în luna iunie a anului 2014, iar restul, un an mai târziu. Practic, stadiul lucrărilor este neschimbat şi şansele ca staţiunea să fie ca nouă scad pe zi ce trece.

Sursa: Adevarul

 

Rate this post

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

× Transport moloz?