Transport moloz la vrac Sector 5

Transport moloz Bucuresti

Deşi mai sunt doar trei săptămâni până când facultăţile şi şcolile postliceale încep cursurile, unele spaţii de cazare vor avea şi în acest an lacăt pe uşă. Renovări care nu ar fi trebuit să dureze mai mult de doi ani, sunt în acelaşi stadiu de 7 ani. Explicaţia: lipsa fondurilor. În tot acest timp, tinerii vor fi nevoiţi fie să facă naveta, fie să stea cu chirie.

Singurul cămin al Postlicealei Sanitare din Iaşi, unitate tot mai căutată de la an la an de tineri, este închis din 2008, când s-a decis că are nevoie de reparaţii capitale. Puţinii bani alocaţi au fost investiţi în schimbarea reţelei electrice şi recompartimentarea camerelor. De atunci, pe clădirea cu patru etaje s-a pus lacăt, iar înăuntru zac mormane de moloz şi tâmplărie veche. Conducerea instituţiei ar avea nevoie de încă două milioane de lei pentru terminarea lucrărilor. Cei mai afectaţi sunt însă cursanţii.

Cămine studențești

Edmond Ciumaşu, directorul Şcolii Postliceale Sanitare Iaşi: “noi avem foarte mulţi elevi, foarte mulţi cursanţi care fac nevate. Unii fac naveta zilnic de la Paşcani, de la Hârlău, din zone destul de îndepărtate ale judeţului cu trenul, cu microbuzul, cu alte mijloace de transport. Cunoaştem problemele lor, e destul de dificil şi acest cămin ar fi de un real ajutor îndeosebi pentru ei.”

Un alt cămin care de 7 ani este în lucrări de modernizare este şi T7 din campusul „Tudor Vladimirescu” al Universităţii Tehnice. Era nevoie de 9 milioane de lei, însă banii au venit cu ţârâita de la Ministerul Educaţiei, astfel că încă sunt schele pe clădirea în care se puteau caza 400 de tineri.

„Au venit bani foarte, foarte puţini. Cu toate că lucrările trebuiau să se termine în circa 12 luni, s-au alocat circa 4% în fiecare an. Este neplăcut să avem chiar în mijlocul canpusului un cămin la care se lucrează,” a explicat pentru Digi 24 Bogdan Budeanu, directorul Direcţiei de Servicii Studenţeşti la Universitatea Tehnică Iaşi.

Ceva mai norocoşi sunt studenţii de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, care, începând din acest an universitar, vor avea un cămin nou, modern. Şi aici însă, din cauza lipsei fondurilor, lucrările au durat de două ori mai mult timp decât era prevăzut. Mai mult, spaţiul va fi gata să-şi primească studenţii abia după 2 luni de la revenirea la cursuri pentru că mai are nevoie de mobilier.

Transport moloz Bucuresti – 0767.414.179

Citeste mai mult aici

– See more at: http://www.7est.ro/acasa0/item/49781-camine-studentesti-ingropate-de-sapte-ani-in-mormane-de-de-moloz.html#sthash.EkLYNbdn.dpuf

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

× Transport moloz?