f t g m
Copyright 2020 - Transport moloz, transport gunoi, transport mobila veche 0721.089.583, 0767.414.179, 0766.496.455

Stiri

Deşeurile: o problemă sau o resursă?

Deşeurile nu reprezintă doar o problemă de mediu, ci şi o pierdere economică. În medie, europenii produc 481 de kilograme de deşeuri municipale pe an. O parte din ce în ce mai mare a acestei cantităţi este reciclată sau transformată în compost, în timp ce o parte mai mică ajunge la depozitele de deşeuri. Cum putem modifica modul în care producem şi consumăm, în aşa fel încât să producem din ce în ce mai puţine deşeuri, utilizând în acelaşi timp toate deşeurile ca resursă?

Read more: Deşeurile: o problemă sau o resursă?

Ai un apartament in renovare si ai adunat prea mult moloz? Firmele cu servicii de transport moloz te pot ajuta sa scapi rapid de el?

Ai un apartament in renovare si ai adunat prea mult moloz? Firmele cu servicii de transport moloz te pot ajuta sa scapi rapid de el?

De indata ce ne-am mutat intr-un apartament nou primul gand este sa incepem renovarile. Romanii cumpara apartamente vechi si le renoveaza, le fac exact cum isi doresc si pentru ca au costuri mai mici si flexibilitate mai mare. Cel putin in Bucuresti, unde piata imobiliara a avut o evolutie spectaculoasa, renovarile se fac la foc continuu. Dar odata cu renovarea vine si molozul gunoiul, resturi de materiale de constructi etc. Cu cat e mai extinsa revonavarea, cu atat cantitatea de moloz creste.

Ce intelegem prin moloz?

De la gresie sparta, faianta, la tencuiala, zidarie, resturi de tot felul, lemn. Molozul poate sa incomodeze echipa care lucreaza in apartament asa ca la un moment dat trebuie luat si dus la groapa de gunoi. Sacii prea multi pot sa zadarniceasca orice lucrari mai complexe, moment in care ne vedem obligati sa scapam de ei intr-un fel.

Read more: Ai un apartament in renovare si ai adunat prea mult moloz? Firmele cu servicii de transport moloz...

UE ar putea economisi 7,5 miliarde euro anual dacă s-ar îmbunătăţi utilizarea deşeurilor din construcţii

UE ar putea economisi 7,5 miliarde euro anual dacă s-ar îmbunătăţi utilizarea deşeurilor din construcţii

 

Uniunea Europeană ar putea economisi, în fiecare an, aproximativ 7,5 miliarde de euro ca urmare a îmbunătăţirii utilizării deşeurilor din construcţii şi demolări, se arată într-un comunicat Agerpres.

'Este esenţială existenţa unei economii circulare, care presupune construcţia, demolarea şi în final, reconstrucţia ulterioară cu materiale obţinute din deşeurile reciclate. Având în vedere că o tonă de deşeuri are o valoare de aproximativ 10 euro, în Uniunea Europeană ar putea fi economisiţi, în fiecare an, aproximativ 7,5 miliarde de euro ca urmare a îmbunătăţirii utilizării deşeurilor din construcţii şi demolări (C&D). De asemenea, fiecare tonă de material reciclat reprezintă o scădere importantă în cantitatea de deşeuri, aşadar protocolul aduce beneficii substanţiale atât sectorului construcţiilor, cât şi mediului', conform comunicatului Smartpoint.

Potrivit sursei citate, peste două tone de deşeuri sunt generate anual din construcţii şi demolări, per cetăţean european, iar sectorul C&D generează cel mai mare volum de deşeuri din Uniunea Europeană, circa o treime din totalul deşeurilor produse.

În text se menţionează că o mare parte a deşeurilor din C&D este reciclabilă, însă rata de recuperare pentru UE28 este de sub 50%, unul din obstacolele reutilizării deşeurilor din fiind lipsa încrederii în calitatea materialelor reciclate.

Unul dintre obstacolele în calea reciclării şi reutilizării deşeurilor din C&D în Uniunea Europeană este lipsa de încredere în calitatea materialelor reciclate din construcţii şi demolări, care inhibă cererea de materiale reciclate C&D şi dezvoltarea infrastructurilor de gestionare a deşeurilor în sectorul C&D. Mii de locuri de muncă pot fi generate dacă piaţa deşeurilor rezultate din C&D este stimulată corespunzător', se mai spune în comunicat.

Detalii despre noul protocol de gestionare a deşeurilor din construcţii şi demolări, dar şi despre potenţialele beneficii ale acestuia au fost prezentate marţi în cadrul conferinţei 'Protocolul UE pentru gestionarea deşeurilor din construcţii şi demolări: Cum să transformi deşeurile în oportunităţi?', organizate de Comisia Europeană, la sediul Reprezentanţei CE în România din Bucureşti.

Ce a păţit bărbatul care a fost surprins în timp ce arunca saci cu moloz de pe Podul Dracului din Braşov. Poza a ajuns virală pe Facebook

podulUn bărbat care a fost surprins în timp ce arunca gunoaie în zona Podul Dracului din judeţul Braşov va fi amendat cu maximum 1.000 de lei, scrie bizbrasov.ro.

Bărbatul a devenit „vedetă” pe reţelele de socializare după ce a fost fotografiat, zilele trecute, în timp ce arunca saci cu deşeuri în zona Podul Dracului din Şchei.

Pozele au ajuns şi la autorităţile locale, care l-au identificat pe bărbat şi îi vor da o amendă între 500 şi 1.000 de lei, în conformitate cu legislaţia care stabileşte sancţiunile pentru aruncarea deşeurilor în locuri neamenajate. Totuşi, scrie bizbrasov.ro, dacă va achita amenda în 48 de ore, bărbatul va plăti doar jumătate.

Read more: Ce a păţit bărbatul care a fost surprins în timp ce arunca saci cu moloz de pe Podul Dracului din...

Lacul Cubic din Satu Mare, invadat de gunoaie şi moloz

Un lac de la marginea oraşului Satu Mare a ajuns o groapă de gunoi. Apa în care se aflau peşti şi raţe sălbatice a fost invadată de stufăriş, iar oamenii străzii şi-au făcut aici culcuş. Autorităţile locale ar vrea să transforme zona într-un loc de promenadă, dar spun că nu pot investi, pentru că jumătate din lac are alt proprietar.

În urmă cu 25 de ani, Lacul Cubic era pentru sătmăreni unul dintre locurile preferate de ieşire în aer liber. Cu timpul, însă, molozul şi gunoaiele au pus stăpânire pe fosta oază de linişte.

În urmă cu câteva zile, Lacul Cubic a fost scena unui incendiu de vegetaţie, iar persoanele vinovate nu au fost găsite nici până acum.

Read more: Lacul Cubic din Satu Mare, invadat de gunoaie şi moloz

Cămine studențești, îngropate de șapte ani în mormane de moloz

Deşi mai sunt doar trei săptămâni până când facultăţile şi şcolile postliceale încep cursurile, unele spaţii de cazare vor avea şi în acest an lacăt pe uşă. Renovări care nu ar fi trebuit să dureze mai mult de doi ani, sunt în acelaşi stadiu de 7 ani. Explicaţia: lipsa fondurilor. În tot acest timp, tinerii vor fi nevoiţi fie să facă naveta, fie să stea cu chirie.

Read more: Cămine studențești, îngropate de șapte ani în mormane de moloz

Demolarea unei clădiri a pus în pericol viaţa trecătorilor, în Timişoara

Scena s-a petrecut în zona fostei Fabrici de Industrie a Lânii, care este în curs de demolare. Acolo urmează să fie ridicat un complex imobiliar.

Muncitorii au dărâmat un zid în curtea unităţii, însă în cădere, bucăţi de moloz au ajuns pe trotuar şi pe stradă. Reprezentanţii Primăriei Timişoara spun că firma care demolează o hală a fostei întreprinderi ILSA are autorizaţie de demolare, dar că trebuia să protejeze zona cu paravane.

Read more: Demolarea unei clădiri a pus în pericol viaţa trecătorilor, în Timişoara

Ministrul Turismului, nederanjat de molozul şi de construcţiile din Mamaia. Oficialul îşi petrece 1 Mai în Oltenia

Mamaia va fi sufocată de mizerie, moloz, muncitori şi utilaje de 1 Mai. Ministrul Turismului, Florin Jianu nu pare deranjat, ba chiar încurajează autorităţile locale din Constanţa să nu oprească lucrul, chiar dacă asta va cauza un disconfort oaspeţilor veniţi la mare. Ministrul a făcut o vizită de două zile pe litoral. S-a pus la punct cu problemele turismului la o şedinţă cu hotelierii, la Mangalia şi apoi a mers din staţiune în staţiune.

Read more: Ministrul Turismului, nederanjat de molozul şi de construcţiile din Mamaia. Oficialul îşi petrece...

Pe marginea DJ106 din judeţul Sibiu zac tone de moloz şi deşeuri

Tone de moloz zac la marginea unui drum judeţean din Sibiu. Localnicii spun că noaptea vin şi descarcă mormane de deşeuri camioane ale firmelor de construcţii. Culmea este că, la nici 200 de metri se află o rampă de gunoi autorizată.

Dealul Dăii a devenit în ultimii ani o imensă groapă de gunoi, preferată de cei care trebuie să scape de deşeurile din construcţii. Mormane de moloz, resturi de cărămizi şi ţevi, toate zac la marginea drumului judeţean din comuna Şelimbăr.

Primăria a curăţat de două ori anul acesta zona, însă molozul a reapărut în doar câteva zile. Cei care aruncă deşeurile pe Dealul Dăii profită de faptul că drumul are multe serpentine şi se pot strecura aproape nevăzuţi.

Read more: Pe marginea DJ106 din judeţul Sibiu zac tone de moloz şi deşeuri

Asfaltări de râsul lumii, la Baia Mare. Vezi explicaţia HALUCINANTĂ a Primăriei

Când credeam că în România le-am văzut pe toate în materie de metode inedite de asflatare, o situaţie inedită a apărut la Baia Mare, unde drumarii astupă gropile cu moloz şi nisip.

La Baia Mare, problema gropilor din carosabil se rezolvă cât ai zice "peşte", cu câteva lopeţi de nisip şi moloz aruncate direct din camion.

Read more: Asfaltări de râsul lumii, la Baia Mare. Vezi explicaţia HALUCINANTĂ a Primăriei

Dune de moloz uitate în parcările din Cantemir. Localnic revoltat: "Firmele angajate îşi bat joc de cetăţenii Iaşului

    Un locuitor al cartierului Cantemir din Iaşi a trimis redacţiei "Adevărul" un set de fotografii care surprind bătaia de joc a unei firme angajate să schimbe conductele reţelei de canalizare. Localnicii din cartierul Cantemir se arată scandalizaţi de lentoarea şi neglijenţa muncitorilor unei firme contractate de ApaVital să schimbe conductele reţelei de canalizare din zonă.

Read more: Dune de moloz uitate în parcările din Cantemir. Localnic revoltat: "Firmele angajate îşi bat joc...

Transport moloz

Transport moloz

Transport moloz, gunoi si resturi materiale de la renovari sau constructii din orice zona a Bucurestiului si din proximitate.

Transport gunoi

Transport gunoi

Transport gunoi cu platforma, duba sau containerul de 7.5t. Transportul gunoiului se realizeaza rapid si eficient.

Transport mobila

Transport mobila veche

Transport mobila veche. Debarasare mobila veche din Bucuresti si imprejurimi. Nu te ma incurca de vechituri. Suna acum.